Elektronische documenten volgens UBL / PEPPOL formaat in samenwerking met PEPPOL in Belgium

Peppol Logo

Wat is PEPPOL?

PEPPOL staat voor "Pan-European Public Procurement Online" en is een open netwerk. Dit netwerk stelt zowel bedrijven als de overheid in staat om op een gestandardiseerde manier electronische documenten (in een gestructureerd formaat) uit te wisselen.

Het is een open en gratis platform voor bedrijven om met elkaar te communiceren via een framework dat een minimale moeite vraagt om zo interactie tussen beide partijen mogelijk te maken. In tegenstelling tot andere platformen, verlaagt PEPPOL de drempel door die vaste gestructureerde elektronische documenten zodat communicatie kan zonder eerst uitgebreid te hoeven testen en te hoeven installeren.

Iedereen die wil deelnemen aan PEPPOL publiceert zijn gegevens op het PEPPOL netwerk, op die manier laat je toe aan andere bedrijven om met u via de elektronische weg te communiceren. Een bedrijf moet gewoon aangeven welke documenttypen ze willen ontvangen en moeten ze een aantal vaste identificaties opgeven zodat ze kunnen worden aangesproken door andere partijen. Nu kan de afzender documenten sturen via het PEPPOL framework met die identificaties en komen die bij de begunstigde terecht.

 

PEPPOL in CPSolution

Binnen ons CPSolution pakket kunnen allerlei documenten worden aangemaakt volgens het PEPPOL formaat zodat die interactie op een snelle en eenvoudige manier kan worden verzorgd.

Heb u vragen? Aarzel niet ons te contacteren!

 

Meer info kan u steeds vinden op www.peppolinbelgium.be en www.ubl.be

 

UBLBE Logo

Ontdek onze producten

Klik hieronder om al onze producten te ontdekken.

Meer info

Microsoft Partner